Beneficiile pentru sanatate ale mustarului galben
Mustarul galben este foarte versatil. Este disponibil sub forma de pasta, ulei, seminte sau pulbere, toate avand beneficii excelente pentru sanatate.
Beneficiile sale pentru sanatate provin din profilul sau nutritional.
Este o sursa buna de proteine, fibre, vitamina C si multe dinntre vitaminele din complexul B. Este deosebit de bogat in minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu si magneziu, care sunt importante pentru sanatate. De fapt, il puteti folosi si pentru a provoca varsaturi dupa inghitirea accidentala a toxinelor daunatoare sau a otravirii.
Daca nu sunteti constient de beneficiile pentru sanatate ale mustarului galben, este timpul sa aflati ce are de oferit. Indiferent daca il consumati sub forma de seminte intregi sau ulei, sau ca pasta, cu siguranta veti incantati de mustar.
Amelioreaza spasmele musculare
Puteti folosi mustar galben pentru a obtine o ameliorare usoara la orice tip de spasm muscular, fie la spate, fie la umar. Mustarul are o actiune stimulativa asupra nervilor din gura, care la randul lor influenteaza nervii care provoaca spasmul. Este, de asemenea, o sursa buna de potasiu si calciu, doua substante nutritive importante necesare pentru intretinerea oaselor, articulatiilor si muschilor puternici.
Puteti utiliza ulei de mustar facut din seminte de mustar galben pentru a scapa de orice fel de durere, inclusiv dureri de artrita.
Reduce atacurile de astm
Pentru ameliorarea imediata a unui atac de astm, uleiul de mustar este unul dintre cele mai bune tratamente pe care le puteti incerca acasa. Uleiul contine compusi care inhiba inflamatia, precum si infectiile din organism.
Uleiul de seminte de mustar galben poate ajuta la deschiderea canalelor de aer, imbunatatind functionarea pulmonara si usurand respiratia.
Fiind bogat in grasimi mononesaturate si polinesaturate, uleiul de mustar poate ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol. Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL sau colesterolul “rau”) si mareste nivelul lipoproteinelor cu densitate mare (HDL sau “colesterolul” bun) in organism, reducand astfel riscul bolilor cardiovasculare.
De asemenea, frunzele plantei de mustar au o proprietatea de scadere a colesterolului. Acestea pot lega acizii biliari in tractul digestiv, care faciliteaza excretia usoara a acizilor din organism.
Puteti beneficia de toate acestea doar prin utilizarea uleiului de mustar pentru gatit, adaugand la salate, supe si cartofi prajiti.