Cauze medicale posibile ale oboselii
Unii oameni se simt obositi aproape tot timpul. Nu este vorba de oboseala resimtita dupa o noapte de nesomn sau dupa cateva zile de munca fizica epuizanta, ci de o oboseala continua, care nu permite persoanelor in cauza sa se concentreze asupra actiunilor pe care trebuie sa le intreprinda pe timpul zilei si sarcinilor la locul de munca sau acasa.
Care sunt insa cauzele acestei oboseli continue si cum poate fi combatuta aceasta problema?
Oboseala poate sa apara din mai multe cauze. In primul rand, pe fond nervos, din cauza stresului, a faptului ca oamenii simt ca nu mai pot face fata sarcinilor si ca au nevoie de o pauza mai lunga sa se regaseasca. Uneori si nemultumirile continue pot atrage aceasta permanenta oboseala, sau problemelor de familie pentru care nu se gaseste o rezolvare concreta.
Apneea in somn este o alta afectiune care poate genera oboseala continua, din cauza ca persoanele in cauza nu se pot odihni asa cum ar trebui. Boala celiaca, pe de alta parte, sau intoleranta la gluten poate duce la o oboseala continua. Anemia sau carenta de fier afecteaza din ce in ce mai multi oameni din cauza unei alimentatii dezechilibrate si una din manifestarile ei este starea si senzatia de oboseala.
Nivelul scazut al hormonilor tiroidieni sau hipotiroidia este inca o cauza a oboselii, dar si a iritabilitatii si a pierderilor de memorie. Diabetul zaharat, pe de alta parte, o boala cu care multi romani se confrunta in ultimii ani, poate genera o stare continua de epuizare pe termen lung.
In alta ordine de idei, boala secolului sau depresia este o afectiune care ii determina pe oameni sa se simta lipsiti de energie si care ii impiedica sa adoarma seara devreme si sa se trezeasca dimineata devreme. Si anxietatea este o afectiune inscrisa in lista celor care genereaza o oboseala continua. Dereglarile hormonale si perioada menstruala sau menopauza se inscriu pe aceeasi lista a cauzelor oboselii. Multe din aceste cauze pot fi evitate, prevenite sau tinute sub control!