Tocanita indiana cu mazare si cartofi – o varianta moderna a tocanitei clasice de cartofi

Desi in tara oamenii obisnuiesc sa consume tocanita de cartofi cu ceapa si morcov, celebra tocanita “batraneasca”, pe care batranii o preparau pe plita cu un gust deosebit, reteta a fost adaptata in functie de alte retete preluate de la alte popoare. Asadar, tocanita de cartofi poate fi personalizata cu mazare, usturoi, dar si alte ingrediente, mai bine zis condimente mai greu de gasit insa care dau un gust si o savoare deosebite.

In bucataria indiana se folosesc adesea curcuma, boia, chimionul, usturoiul si ghimbirul dar si garam masala, toate aceste condimente fiind disponibile si in magazinele de specialitate din tara. Tocanita indiana cu mazare si cartofi are ca si ingrediente principale cartofii, mazarea, usturoiul si ceapa, uleiul si ghimbirul, rosiile decojite, ardeii iuti, boia, curcuma, garam masala, chimion, patrunjel si sare.

Cum se prepara aceasta celebra tocanita? In cativa pasi simpli! Se spala si se curata cartofii, ceapa, usturoiul si, daca este cazul se scot boabele de mazare din teaca. Se toaca marunt ceapa si cartofii in bucati potrivite. Condimentele se pregatesc fie in mix intr-un bol fie separat. Fiind un fel de mancare de origine indiana, este mai picant. Se poate folosi insa boia dulce si mai putin ardei iute pentru cei mai sensinili la stomac.

Dupa pregatirea ingredientelor, dupa ce usturoiul si ghimbirul este ras si amestecat cu pasta de rosii decojite, se incepe prepararea propriu-zisa a tocanitei. Se caleste ceapa alaturi de celelalte ingrediente la foc mic, se adauga putina apa si dupa ce atinge punctul de fierbere, se adauga si cubuletele de cartofi, boabele de mazare si condimentele. La final se amesteca cu pasta de rosii, ghmbir si usturoi.

Tocanita indiana de cartofi si mazare este un preparat vegetarian picant, usor de realizat, delicios, care nu necesita foarte mult timp pentru preparare. Se poate servi alaturi de o salata delicioasa de legume sau alaturi de o salata de radacinoase rase amestecate cu o lingura de zeama de lamaie.

ADD YOUR COMMENT

You must be logged in to post a comment.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.