8 Fructe cu un continut scazut de zahar

Toate fructele contin zahar, desi unele soiuri au un continut mai mare decat altele. Oamenii care doresc sa isi controleze aportul de zahar vor renunta adesea sau vor reduce consumul de bauturi fastuoase, ciocolata sau bomboane, dar poate nu se vor gandi la fructe.

Fructele cu continut scazut de zahar pot oferi in continuare fibrele,vitaminele si mineralele de care are nevoie o persoana.

Fructele cu un continut scazut de zahar includ:

  • Capsuni

Capsunile, ca multe alte fructe de padure, sunt adesea bogate in fibre si contin foarte putin zahar. Exista doar 8 g de zahar in 8 capsuni de dimensiuni medii.

  • Piersici

Desi are un gust dulce, o piersica de dimensiuni medii contine doar aproximativ 13 g de zahar.

  • Mure

Ca si capsunile, 100 g de mure contin, de asemenea, intre 4 si 5 g de zahar, 5,3 g de fibre si 1,39 g de proteine. Murele sunt o sursa buna de antioxidanti. De retinut ca afinele contin aproximativ o cantitate dubla de zahar spre deosebire mure.

  • Lamai

Nu multi oameni consuma lamaia ca pe o gustare. Insa cu nivelul sau ridicat de vitamina C, lamaia aduce beneficii in dieta unei persoane. O lamaie contine 2 g de zahar.

  • Portocale

O portocala de dimensiuni medii are in jur de 14 g de zahar si este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C. Sucul de portocale si toate celelalte sucuri de fructe cumparate din supermarket pot contine zaharuri adaugate. Daca o persoana doreste sa isi limiteze aportul de zahar, este de obicei mai bine sa manance fructul in sine, decat sa bea sucul sau.

  • Pepene galben

O felie de pepene galben contine in jur de 11 g de zahar. Pepenele galben are in consistenta sa, de asemenea, potasiu, vitamina C si fier.

  • Grapefruit

Acest fruct cu continut scazut de zahar este un aliment preferat pentru micul dejun. O jumatate de grapefruit de dimensiuni medii contine aproximativ 11 g de zahar.

  • Avocado

Avocado este un fruct aproape fara zahar. De asemenea, este o buna sursa de grasimi si fibre sanatoase.

ADD YOUR COMMENT

You must be logged in to post a comment.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.