Beneficii pentru sanatate ale consumului de lapte

Laptele este o sursa buna de multi nutrienti esentiali, inclusiv calciu, proteine ​​si vitamina D. Multi oameni il vad ca pe o parte vitala a unei diete echilibrate. Altii, cu toate acestea, invoca diverse motive pentru care au ales sa nu il consume.

Sursele de lapte si produse lactate includ vaci, oi, camile, capre si multe altele. Alternativele din lapte includ lapte de soia, lapte de migdale, lapte de in, lapte de cocos si lapte de canepa.

Laptele pasteurizat bogat in proteine, sarac in grasimi si fara aditivi inutili poate fi sanatos pentru multi oameni. Pe de alta parte, unele tipuri de lapte aromat contin la fel de mult zahar ca o sticla de suc. Acestea nu sunt o alegere sanatoasa.

Nutrientii laptelui pot aduce beneficii organismului in diferite moduri. Sectiunile de mai jos discuta in detaliu beneficiile specifice pentru sanatate ale laptelui.

  • Sanatatea oaselor

Laptele poate fi bun pentru oase deoarece ofera vitamina D si calciu. De fapt, poate ajuta la prevenirea osteoporozei.

  • Sanatatea creierului

S-a descoperit ca adultii in varsta care consuma mai multe produse lactate au o cantitate mai mare de glutation, un puternic antioxidant, in creier.

Intr-un studiu, cei care au consumat trei pahare de lapte zilnic si produse lactate au avut niveluri antioxidante care au fost cu aproximativ 30% mai mari decat cele ale adultilor care au avut mai putin de o jumatate de portie pe zi.

  • Tensiunea arteriala si sanatatea inimii

Un aport mai mare de potasiu si un aport mai mic de sodiu sunt importante pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Oamenii de stiinta au publicat constatarile lor dupa ce au analizat datele a peste 90.000 de femei aflate in postmenopauza. Aproximativ 25% dintre femeile care au consumat cel mai mult potasiu au avut un risc cu 21% mai mic de orice tip de accident vascular cerebral si un risc cu 27% mai mic de accident vascular cerebral ischemic.

Cu toate acestea, grasimile saturate din produsele lactate cu continut ridicat de grasimi pot creste riscul de ateroscleroza si bolilor de inima. Din acest motiv, persoanele predispuse la accidente vasculare cerebrale sau boli cardiovasculare ar trebui sa opteze pentru lapte degresat sau cu continut scazut de grasimi.

ADD YOUR COMMENT

You must be logged in to post a comment.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.