Remedii pentru tensiunea arteriala
Tensiunea arteriala este o combinatie de presiune sistolica si diastolica. Presiunea sistolica reprezinta forta sangelui sau presiunea, iar presiunea diastolica reprezinta tensiunea arteriala.
Presiunea sistolica este intotdeauna prima sau cea mai inalta masura in citirea tensiunii arteriale. De exemplu valoarea tensiunii este 130/80, 130 reprezinta presiunea sistolica si 80 reprezinta presiunea diastolica.
Numerele pentru hipertensiunea din stadiul 1 variaza de la 130-139 pentru valorile sistolice si/ sau 80-89 pentru numerele diastolice. In cazul hipertensiunii din stadiul 2, citirile sistolice sunt de 140 sau mai mari si/sau citirile diastolice cu o valoare de 90 sau mai mare. Desi ambele numere sunt semnificative, dupa aproximativ 50 de ani, numarul sistolic este cel mai important.
Doar 10% dintre cazurile de hipertensiune arteriala se datoreaza unor cauze secundare sau identificabile, cum ar fi medicamente sau afectiuni ale altor organe.
Tensiunea arteriala ridicata intervine atunci cand presiunea asupra arterelor si a vaselor de sange devine prea ridicata, iar peretele arterial devine distorsionat, provocand o stres suplimentar asupra inimii.
Tensiunea arteriala pe termen lung creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si diabet.
Puteti sa va monitorizati propria tensiune arteriala la domiciliu utilizand un tensiometru. Specialistii recomanda utilizarea unui tensiometru automat, cu manseta. Cand vreti sa va luati tensiunea, nu faceti exercitii fizice, mancati, beti bauturi cu cofeina sau fumati inainte cu 30 de minute de masurarea tensiunii arteriale. Asigurati-va ca va verificati tensiunea arteriala in acelasi moment al zilei. Verificati tensiunea arteriala de doua sau trei ori de fiecare data. Asteptati un minut intre fiecare procedura. Urmariti masuratorile, notandu-le intr-un caiet.
S-ar putea sa va intrebati cum scade tensiunea arteriala. Iata cateva dintre remedii naturale pentru scaderea tensiunii arteriale.
Consumati dieta in stil mediteranean
Datorita alimentelor cum ar fi maslinele si semintele de in, dietele mediteraneene sunt foarte bogate in fructe, legume, alimente marine si uleiuri bogate in Omega-3. O dieta mediteraneana fara granule sau cu continut scazut de cereale, naturala, bogata in alimentele Omega-3, este ideala.
Utilizati, de asemenea, magneziu, pentru a regla tensiunea (500 mg inainte de culcare). Magneziul este benefic, deoarece ajuta la relaxarea vaselor de sange si poate avea un impact imediat asupra scaderii in mod natural a tensiunii arteriale (multi oameni avand deficit de magneziu).